2021-08-04 07:50:33• hírek • Erdélysport.hu

BL-selejtező: A 93. percben még vezetett a CFR…

Foto: facebook.com/cfr1907
Foto: facebook.com/cfr1907

Két szabadrúgás döntött Kolozsváron, a továbbjutás viszont Bernben dől el.

Ugyan közel állt hozzá, de nem sikerült nyernie a Kolozsvári CFR-nek a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első meccsén a Young Boys ellen hazai pályán. Cristian Manea már a 3. percben megszerezte a vezetést, a svájciak azonban a 93. percben egyenlítettek.

Ennél jobban nem is kezdődhetett volna a mérkőzés az erdélyiek számára, a 3. percben ugyanis Ciprian Deac ívelt középre egy szabadrúgást balról, Billel Omrani fejjel megcsúsztatta, a berobbanó Cristian Manea pedig a hálóba lőtte a labdát (1-0). Néhány perccel később Denis Alibec megpattanó lövése okozott pánikot a vendégek védelmében – kevesen gondolták volna ekkor, hogy ez lesz a CFR utolsó értékelhető helyzete. Talán azért is, mert Alibecet a 21. percben le kellett cserélni, helyét Adrian Paun vette át.

A svájciak pedig egyre jobban átvették a játék irányítását, de ekkor még a hazai védelem bizonytalanságai (Mario Camora, Giedrius Arlauskis, Mike Cestor) kellettek ahhoz, hogy a „sárga-feketék” (Meschack Elia, majd Christian Fassnacht révén) veszélyeztetni tudjanak.

Az utolsó húsz percre fordulva aztán egyre nyomasztóbbá vált a Young Boys fölénye, de játékából hiányzott a pontosság, az ötlet és a gyorsaság ahhoz, hogy feltörjék a hazai védelmet. Ennek ellenére Arlauskisnak akadt dolga, kétszer Elia, egyszer pedig Sandro Lauper tette próbára.

Amikor pedig már úgy tűnt, hogy a CFR egyetlen kaput találó lövéssel megnyeri a mérkőzést, a 93. percben Manea követett el szabálytalanságot a 16-os előterében. Szabadrúgás. Michel Aebischer laposan eltekerte a labdát a sorfal mellett, Arlauskis nagyot védett, de a labda Vincent Sierro elé került, aki kiegyenlített (1-1). Pontosan az az eredmény született, mint tavaly ősszel az Európa Liga csoportköreében.

Hogy a vendégek mennyire rászolgáltak az ikszre, álljon itt két adat: a kaput találó lövések száma 7-1 volt javukra, a labdabirtoklásé pedig 74-26. Mintha jó ideig emberelőnyben játszottak volna…

A továbbjutás egy hét múlva, kedden Bernben dől el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: